Over Musesi

Musesi is afgeleid van The Musical Selection Singers. Ons vereniging is opgericht in 1990 door een aantal enthousiaste mensen die wat anders wilden dan het repertoire waar zij tot op dat moment aan gewend waren. We zijn er trots op dat er nog steeds leden van het eerste uur lid zijn van onze vereniging. Er is veel gebeurd afgelopen jaren, beweging is vooruitgang!
Na een periode waarin wij als koor steeds meer en eigenhandig regie en choreografie invoerden, hebben wij ons inmiddels ontwikkeld van koor naar muziektheatergezelschap. Ons doel is dan ook om alle disciplines die horen bij een muziektheater voorstelling (zang, acteerwerk en regie/choreografie) in balans te krijgen op een voor ons passend niveau.
Wij zijn daarmee een amateurgezelschap met ambitie om hoge kwaliteit binnen onze producties te bereiken, passend bij ieders wensen en mogelijkheden.

Dit doen wij onder leiding van onze muzikaal leider Samantha Lensink en we werken al vele jaren met veel plezier samen met onze pianist Yaroslav Kolpakov.

In onze repetities, die op maandagavond plaatsvinden, werken we met elkaar aan het samenstellen van een voorstelling. Ieder lid heeft de mogelijkheid om koorstukken, solo’s duetten, gedichten, verhalen, etc. in te brengen. Door combinaties te maken tussen de diverse ingebrachte onderdelen komen we tot een kleinkunstvoorstelling die ├ęcht van de leden zelf is. Onder leiding van ons Creatief Team en Samantha als muzikaal leider wordt de juiste variatie, uitdaging en verdieping aan gebracht.
Elk voorstelling is anders door de inzet van andere disciplines. Dit maakt dat de repetities heel dynamisch zijn en steeds vernieuwen. Van de leden wordt inzet en concentratie gevraagd tijdens de repetities, maar ook plezier, respect voor elkaar en geloven in jezelf spelen een grote rol.

Repetities maandagavond van 20-22 uur

Brinkenweg 111 Klarenbeek